ponedeljek, 5. januar 2009

Zismka idila na Cerkniškem polju

No, če bi blo še malo več snega bi bla še lepša idila, samo tudi tako je vredu. Torej včeraj sem z bil bratom na Cerkniškem polju. Bilo je mrzlooo. 

Slike si sledijo po časovovnem zaporedju (zaporedju nastanka), da se vidi kako se spreminjajo jutranje barve. To je nastalo:




















Kako se vam zdi? :)

9 komentarjev:

Žiga pravi ...

super fotke, edin pri nekaterih je nebo šumnato...

crt pravi ...

odlično. Lepo, zelo lepo!

Anonimni pravi ...

Dobra luč in ekspozicija in barvno lepo uravnoteženo. Se mi pa zdi, da bi se moral bolj posvečati kompoziciji. Ne vem zakaj vztrajanje na približno centralni horizontali. Ko je nebo enkrat modro namreč nikogar več ne zanima in deluje prazno. Lahko bi bolje izkoristil zanimivejši prednji plan in struktutro (zemlja, sneg, led). Kozolec bi lahko kadriral iz nižje perspektive in z večje bližine za bolj dramatičen vtis. Tudi linije leda na površini bi kazalo obrniti bolj v diagonalo. Poskusi se spustit kdaj bližje k tlom. Sicer pa lepa serija.

Anonimni pravi ...

Tretja in peta sta mi super. Odlična svetloba in super barve.

Anonimni pravi ...

Lepe so ja, super refleksija...

Peter Atanackov pravi ...

Hvala vsem za komentarje.

Boštjan hvala za konstruktivno kritiko (ni mišljeno slabšalno ;) )
Drugače pa ne vem, sem se trudil, poskušal iz vseh možnih kotov zajet motiv, ma boljše kot tako ne znam in ne vem kako bi sploh. Ker prostor kjer se, da posnet Cerknico pa okolico pa tudi tisti vzhod je omejen na en most, ki je dolg par metrov.

Kar se pa tiče kozolcev, ja moral bi še kakšno od bližje posnet se strinjam. Pa tudi malo nižje bi lahko šel, ker sem slikal iz malo bankine, ki je bila malo višje. Samo se bil neprimerno obut :), ker sicer izgleda, da je čisto malo snega, samo v resnici ga je ene 5-10cm. Dovolj, da ti premočijo čevlji.

Tjaša pravi ...

prelepe slike (: ker fotoaparat, objektiv?
lp, Tjaša :D

Peter Atanackov pravi ...

Tjaša:

Nikon D70 + Nikkor 12-24.

Anonimni pravi ...

Good fill someone in on and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you for your information.

Fotografija so last avtorja, uporaba brez dovoljenja je prepovedana.