nedelja, 20. julij 2008

Slike iz fotolova

Danes sem šel pogledat gor po hribu, če se kje kakšna Srna ali pa Jelen pase. Eno mi je le uspelo najt. Po skoraj desetih minutah slikanja me je opazila in odšla. Kljub temu, da je blo časa na pretek bi vse skup lahko bilo boljše, namreč slikal sem z mojim najdaljšim objektivom, ki pa je le 180 milimeterski. Kljub vsemu sem zadovoljen z slikama.


Tukaj sem poskusil malo drugačno obdelavo, ker mi ta prva ni bila povsem všeč.Imam en problem, če ga zna kdo rešit. V Photoshopu imajo slike vedno drugačne barve od tistih, ki jih imajo po tem ko jih shranim in gledam v programu za gledanje slik ali pa na netu. Malo je tečno, ker včasih kar krepko spremenij izgled slike (kot tudi v tem primeru).

Danes sem imel malo preveč časa in sem se poigral v Photoshopu :D.

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

luštne fotke! S tako "kratkim" je to kar uspeh. Jeleni in srne so moja še neizpolnjena misija.

Barve ti pa verjetno spreminja, ker uporabljaš barvni prostor, ki ga brskalniki ne podpirajo. Tudi meni se je to dogajalo ko sem šele začenjal odkrivati programe. Verjetno ti PS ali že sam fotoaparat fotka v adobeRGB, ali katerem drugem, IE in FF brskalnika pa se mi zdi, da podpirata le sRGB prostor, tako kot Windows. Poskusi v PS shraniti sliko v sRGB prostoru in boš videl da ni več razlik.

Anonimni pravi ...

Teb pa rata, obe fotki sta super. Je pa veliko rezerve pri obdelavi, barve so grozne, nenaravne in preveč speglano zgleda. lp

Anonimni pravi ...

Lepo si ujel srno.

Žiga pravi ...

super ulov!

poizkusi iz fotke še kj narest... obdelava could be better ;)

Peter Atanackov pravi ...

Hvala za komentarje, kar se tiče obdelave, sem po moje iztisnil vse kar se da iz slik. Edino se bi še dalo poostrit jih. Slike so bile narejene res ze napol v temi tako, da so original barve cudne :).

Fotografija so last avtorja, uporaba brez dovoljenja je prepovedana.