sreda, 27. maj 2009

Zeleno in mokro

Prejšnji vikend sem z bratom šel malo pogledat te tako opevane in znane Zelence, dejansko še pred tem nikoli nisem bil gor in si nisem predstavljal kako sploh izgledajo.  Moram povedat, da sem bil malo razočaran, zadeva je veliko manjša kot sem mislil, da bo. Dejansko je samo ene par pozicij za fotografiranje. No so pa lepe barve to pa priznam :P. 

Smo prišli še pred vzhodom:

Na ta zadnji sliki je nebo mogoče malo viojlčno, sem imel spet probleme z korektnim prokazom barv.

Na koncu se nam je še pridružil en "stric", ki je tudi slikal. Ma ni izgledal glih kot amater, je bil ornk opremljen. :).

Pol na poti nazaj sva se še ustavila pri slapu Peričnik, me je kar presenetilo kolko vode dejansko ima. Res je lep za videt. Problem je pa bil, da sta bli eni dve poziciji, kjer se ga je dalo dobro posnet, tam je pa špricalo tako močno, da sem takoj bil čisto premočen. Tako, da sem mel fotoaparat tudi cist moker, res tako mokrega še nisem bil. Problem je bil, da mi je takoj zmočilo filter in se zato ni dalo nic konkretnega naredit :(. 

Razmik med natankom zgornjih dveh slik je natanko 2 sekundi. Ta zadnja slika mi je kompozicijsko ful vsec, samo mi gre na živce, da se vidijo kapljice povsod in da je blo glih takrat oblačno. Zaradi tega pol slika ne izpade tolk fajn. 

Aja pa pri Peričniku sem pozabil stativ :/. Če je slučajno kdo po nekem čudnem naključju prišel tja takoj za mano in ga našel, bi bil ful hvaležen, če mi to sporoči :). 

8 komentarjev:

Polona Avanzo pravi ...

Lepo, prva mi je ful všeč.

Sašo pravi ...

Tud meni je zelo lepo. Pa so slike tako obdelane, ali je voda na Zelencih res take barve? Ker so barve zares kontrastno močne, tako da deluje kar mal nenaravno :)
Pa ne narobe razumet - izgleda super, sam zanima me če je res tako v resnici.


lp

Peter Atanackov pravi ...

Fotoaparat velikokrat ne naredi sliko taksno kot je v resnici situacija, in voda na zelencih je res "nenaravno" zelena :).

Taka barva je drugače od obdelave, ker so bile original slike ful nekontrastne. Ampak je pa zanimivo, da pri ta zadnji sliki sploh neka resna obdelava ne bi bila potrebna, ker je cisto enaka osvetljenost čez celo sliko (uporabil sem zelo močan gradientni filter) in bi bilo dovolj samo kontrast malo navit.

Drugače pa tudi ostale slike niso šle čez neko ekstenzivno obdelavo (samo par korakov v Photoshopu).

Žiga pravi ...

uuu najs :)

Manca pravi ...

Uuuu, fino:) Pa si le uspel priti na Zelence. Lepe fotografije:)

Nejc Ucman pravi ...

Izvrstno!

Lepe, kontrastne fotke. Malce me moti le obdelava na nekaterih fotkah, ker si uporabil preveč sharpeninga. Pozna se recimo na robovih hribov, dreves, kjer je malce svetlejše. Sam ni panike. :)

Sicer pa zelo lepe fotke.

Lp, Nejc

UrosG pravi ...

So mene tudi fascinirali Zelenci, sem bil tam prvič in opravil fotkanje poroke. Hvaležen kraj, je pa treba biti tam ob pravi uri.

Anonimni pravi ...

Ja, verjetno zato je

Fotografija so last avtorja, uporaba brez dovoljenja je prepovedana.